Primăvară

Mărturisiri

       În fiecare primăvară mă simt, copilărește, la început de drum. Un drum cu destinație neprecizată. Un film străin în care nu mă mai regăsesc de mult. Nu cred că am știut să joc vreodată. Am obosit să mai caut erorile, pașii strâmbi, rătăcirile. Să mă mai întreb de ce așa și nu altfel. Rațiunea  mi-a dat răspunsul de mult și este unul foarte simplu: atât am putut. Nici măcar nu cred că am avut de ales. Am făcut doar ce am putut. Am ales doar ce am putut. Am trăit cum am putut.

        În adolescență începeam fiecare an școlar cu o singură dorință. Nu, nu îmi doream să iau note mari. Era ceva ce nici măcar nu îndrăzneam să spun cuiva, de teamă că nu se va mai întâmpla. Cu toată discreția mea sau poate tocmai de aceea, nu s-a întâmplat. Apoi primăverile au luat locul toamnelor, după alt calendar. Dorința interzisă a rămas. Acel ceva nu s-a realizat. Mă strigă și acum, în fiecare primăvară. Știu. Acum știu, nu e decât o himeră. O păcăleală. Primăvara asta, cu soare, flori și fluturi, e parșivă. Joacă bine. În fiecare an mă minte că are păstrat un loc și pentru mine. Nu știu ce are de câștigat.

         E neplăcut să fii dat afară din film în fiecare primăvară. Sau toamnă. Sau iarnă, sau vară. Și pentru că atât pot să fac, la începutul meu de drum nedestinat, mă gândesc că nu sunt singura exmatriculată. În această singurătate asumată, mai mult sau mai puțin acceptată, suntem mulți.  Nici nu mai contează de ce. Sau cum. Sau cine. Suntem cel puțin doi. Suntem noi.

        Și mă întreb. Tot copilărește. Ridicol chiar. Dacă aș fi avut alt trup, ce aș fi făcut? Ce aș fi putut să fac din tot ce acum, în acest trup beteag, nu am putut?

https://www.youtube.com/watch?v=EOfy4oPps2g

Publicitate

5 gânduri despre &8222;Primăvară&8221;

  1. Foarte tare mesajul din versurile cântecului pe care l-ai asociat cu gândurile tale: „merită să încerci, chiar dacă nu vei fi printre învingători”! Dar câți sunt cu adevărat învingători? De lăudat…. se laudă mulți. De jucat „rolul” în film…. îl joacă mulți, dar cu adevărat învingători sunt prea puțini. Încercăm, ne străduim, vedem noi ce iese! Și, cum ai zis și tu: facem ce putem!
    Numai bine, dragă Irina! 🙂

Cuvântează, dacă ți-este voia!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s