Sinaia la pas (2) – Turul Centrului Vechi

       Turul Centrului Vechi are ca obiectiv principal Vila Florescu – Știrbey, cea mai veche clădire civilă din Sinaia, azi Muzeul Sinaia. L-am vizitat în ultima zi a șederii noastre acolo. O experiență destul de interesantă. Muzeul este organizat pe 13 săli tematice care te introduc în istoria orașului. La momentul când am ajuns noi nu era deloc aglomerat, am putut studia în voie toate exponatele. În interior nu este însă permisă fotografierea.

        Restul plimbării ne-a purtat pe străduțe șerpuite, legate prin pasaje de scări, la fel ca în seara precedentă. Detalii interesante, flori, verdeață, locuri oarecum altfel pentru ochiul unui turist de la câmpie. Dacă doar cu o zi în urmă am avut prilejul să vedem câțiva pui de mistreț în hățișurile de sub un pod, de data aceasta fauna locală a fost reprezentată doar de câteva pisici și câțiva câini, străjeri de nădejde. Am avut mare noroc că ne-am oprit la limita admisă de Max, vajnicul dulău al unei vile, de altfel băiat de treabă cu turiștii, atât timp cât nu îi încalcă teritoriul. Nu, pe Max nu l-am fotografiat, era un ciobănesc blănos. Mi-am luat tălpășița cât am putut de repede, după ce l-am zărit scrutându-mă cu atenție din iarbă, gata de atac. Ne-a urmărit o mare parte din drum (spre disperarea mea), însoțind o vecină (cea care ne-a și asigurat de buna sa purtare în afara curții) și punând în alertă toți câinii din împrejurimi.

7 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. illusion spune:

  Și eu am fost la Sinaia recent și urmează să scriu despre locurile vizitate.

  1. Irina spune:

   Aștept cu interes articolul. 🙂 Pe mine cuvintele m-au cam părăsit și mă bucur. Starea prielnică scrisului nu îmi e tocmai prielnică și mie. Mă folosesc acum mai mult de imagini.

   1. illusion spune:

    Și ce frumoase fotografii faci, Irina! Fiecare muză e diferită, a ta e vizuală, a mea verbală. Prima parte a aventurii mele din sinaia va apărea mâine pe blogul cel nou 🙂

    1. Irina spune:

     Mulțumesc. 😆 Poate o să descopăr lucruri care mie mi-au scăpat.

 2. Alex spune:

  Am mai aflat ceva interesant, aici, la tine. În această vară am ajuns pe la Sinaia într-o zi, mai mult pe fugă, dar m-am bucurat mult să revăd această stațiune frumoasă și dragă sufletului meu. E clar că mai am multe de văzut și de descoperit acolo.
  Zile frumoase, dragă Irina! 🙂

  1. Irina spune:

   Chiar și mie, după patru zile, mi-au rămas destule de văzut. ☺ Toate cele bune!

Cuvântează, dacă ți-este voia!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s