Dorințe la început de an

Ia să vedem, ia să vedem…cam ce mi-aș mai putea eu dori, ca tot omul, că acuș, acuș începe un nou an! Ce își dorește orice om normal? Sănătate, iubire, belșug și bucurie. Să le luăm pe puncte, ca la carte.

 1. Sănătate

Dorința asta e cam de prisos, am tot repetat-o în fiecare an și n-a funcționat neam. N-am fost niciodată vreun munte de sănătate, ba chiar aș putea să iau un premiu pentru vulnerabilitate. Tot ce pot să îmi doresc e doar, de bine, de rău, să mai trăiesc, că de vigoare și de roșu în obraji nu voi avea în veci parte, sunt condamnată de ereditate.

2. Iubire

Aaa, asta a fost dorința mea preferată! De când eram la mama fată. Nici nu știu cum să încep. Bref! Să tot fi avut vreo 14-15 ani când am început să îmi doresc de una singură să nu îmbătrânesc. Visuri și vise, rugi fierbinți la ceas de seară, lumânări aprinse pe la icoane, fel de fel de strategii și de ritualuri de seducție mai mult sau mai puțin imaginare. Rezultatul scontat: să câștig iubirea cea mare. Rezultatul obținut: am rămas cu ochii în soare. Jumătățile mele alese, dorite și imaginate, sunt bine, mersi, la casa lor, însurate. Între timp, iluziile s-au spulberat în mediocritate, speranțele au sucombat într-o baie de realitate. Am aflat că iubirea cea mare vine la pachet cu niște efecte adverse nu mai puțin năucitoare și că se transformă, cu anii, într-o conviețuire în cel mai fericit caz plictisitoare, de cele mai multe ori solicitantă și obositoare. Ce mâncăm azi, pui? Pui. Ce-o mai fi pe la televizor? Muzică de jale și de dor. Alde Popescu a (sic!) tăiat azi porcul. Cică are (ei) și un vin bun, de la țară. Mergem și noi la ei de Revelion, ce zici? Ne ducem așa, mai pe seară. Eu aș zice să ne cățărăm pe o scară invizibilă până sus, sus de tot, la Steaua Polară

3. Belșug

Asta, nu știu cum se face, nu mi-am dorit niciodată. Poate pentru că mi-a ajuns mereu ce-am avut, poate pentru că am știut să mă chivernisesc, poate m-am mulțumit cu puțin. Poate … au fost alte lipsuri, pentru mine mai însemnate.

Dorințele comune fiind așadar epuizate, să le înșir acum pe cele mai …extravagante.

1. Pe primul și pe primul loc, anul în curs să fie ultimul ca educatoare. Nu mai poooot! M-am săturat de gălăgia continuă și de mofturi din toate direcțiile, de la mici și mari, și de zâmbete forțate și de discursuri frumos ambalate și nimicuri poleite și de hipersuprafestivism în toate. Nu mă mai regăsesc în tot acest sistem absolut deloc. Și nici vreun semn că se va schimba ceva în bine (din punctul meu de vedere) nu se întrevede ioc. Asta e, ți se poate întâmpla la un moment dat să nu te mai potrivești deloc profesiei pe care ți-ai ales-o (de bunăvoie sau nu) la început de drum. Sănătate și drum bun! Dorință la fel de irealizabilă ca toate celelalte. Oricât de rebelă și de puțin pretențioasă aș fi în ale belșugului, nu-mi pot permite să trăiesc doar cu aer și basme nemuritoare. Așa că îmi doresc (de vreo cinci ani încoace, de când preafrumosul și râvnitul meu job a devenit insuportabil), doar răbdare. Încă puțintică, puțintică de tot, răbdare!

2. Să renovez odată pentru totdeauna bucătăria dotată cu mobilă de epocă, de când era bunica fată. Dorința asta e deja în al treilea an de amânare și nu cred nici în 2019 să aibă vreo șansă de realizare. Cauza: nu găsesc un om care să se ocupe cap-coadă de toată partea de proiectare, negociere, organizare, realizare, finisare :D. Eu nu mai am timp pentru așa ceva și nici răbdare.

3. Să ningă sau să plouă, să văd lucerna semănată și răsărită, altfel o încurc rău de tot și voi fi nevoită să găsesc o soluție disperată (de frică nici rimele nu-mi mai ies, fată!)

4. Să stârpesc tripșii, păduchii lânoși și alte gângănii și boli nesuferite care mi-au atacat, în marea lor ticăloșie, plantele mele (din balcon) iubite (:D) .

5. Să fac un curs de artă fotografică. Această dorință cred ca va suporta amânare până la terminarea facultății, dată fiind situația extrem de solicitantă și obositoare.

6. Să am mai mult timp liber pe care să mi-l petrec după bunul meu plac. Iarăși o doleanță imposibilă, din cauzele mai sus menționate. Bine, aș putea aplica o soluție complet rebelă și năucitoare și aș rezolva dintr-o lovitură și prima dorință, adică m-aș lepăda și de rolul de educatoare. Mă mai gândesc până la toamnă. Rămâne în așteptare.

Măi, eu aici mă cam opresc, cum spuneam, sunt modestă. Nu-mi doresc mare lucru în viață. Nici măcar nu-mi doresc ce își doresc toți ceilalți, deci ar trebui să fie pentru bietele mele dorințe rezerve destul de mulțumitoare. Poate ați observat că nu am făcut referire la viață lungă pentru mine și cei dragi, mulți ani înainte, mult noroc, fericire și alte basme de-astea nemuritoare. Sunt complet în afara controlului personal, iar eu nu cred în ființe supranaturale, deci nu are rost să ocup spațiul și timpul cu vorbe goale 🙂 .

Reclame

8 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. bob de roua spune:

  Eu îți doresc sănătate. Și timp pentru tine!
  La multi ani, Irina!

  1. Irina spune:

   Mulțumesc 😊. La mulți ani!

 2. Alex spune:

  La mulți ani, dragă Irina! Îți doresc din toată inima un an cât mai bun, așa cum ți-l dorești. Iar ceea ce ți-ai propus să se îndeplinească cât mai frumos! 🙂

  1. Irina spune:

   Mulțumesc, Alex! La mulți ani! Toate cele bune!

 3. Alex spune:

  Ce mai faci, Irina? 🙂

  1. Irina spune:

   Sunt bine, Alex. In sensul că nu s-a întâmplat nimic. Sunt doar foarte ocupată (serviciu, sesiune…). Nu prea mai am timp pentru blog 🙂 . Vă mai citesc, dar nu mai am timp să scriu, nici dispoziție. Poate o să revin când mă mai liniștesc. Mulțumesc pentru întrebare 🙂 .

 4. Alex spune:

  Cu drag! Și… mult spor și succes în tot ceea ce faci! 🙂

Cuvântează, dacă ți-este voia!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s