Operațiunea Teatrul: Biletul 000

      Revin cu un nou episod din saga ,,Operațiunea Teatrul: Bilet 000.” Am ajuns să mă simt ca într-un roman kafkian.
Luni, 5 februarie. Pun mâna pe telefon cu schema sălii în față și sun pentru a rezerva două bilete la spectacolul de pe 18 februarie. Ora 11.00, ora când se deschide agenția. După vreo jumătate de oră de apeluri în gol, îmi răspunde aceeași voce calmă, imperturbabilă. Solicit cât pot de agreabil rezervarea și primesc invariabilul răspuns: ,,De mâine, doamnă, se vor pune în vânzare biletele la acest spectacol”. De mâine, adică de marți. De ce de marți și nu de luni?! ,,Bine, mulțumesc, o să revin mâine la prima oră cu un telefon.” Revin, după cum am amenințat, azi. Pe la 11.30, ora la care mi s-a răspuns și ieri. Solicit, sigură pe mine, rezervarea. Șiiiii…surpriză! ,,Din păcate, nu mai sunt bilete la acest spectacol”. Discuția decurge în continuare cam așa:
-Sunteți incredibilă! Am sunat ieri și mi-ați spus să revin azi. Am revenit. E abia 11.30, când le-ați dat?
-Doamnă, s-au dat, de la ora 11 au tot venit persoane, dacă vreți vă citesc cine, că mi-am și notat (Păi da, transparența e asigurată, biata de ea!).
-În jumătate de oră, 100 de locuri și mai bine????
-Păi da, sunt persoane care cumpără și câte 20-30, nu avem ce să le facem (ca să vezi, mai ceva ca la stadion, semințele ne mai lipsesc). Și apoi, la acest spectacol nu sunt decât 80.
-Doamnă, acest lucru mi se întâmplă exact de la 1 ianuarie, la toate spectacolele la care am solicitat bilete, că sunt sau nu premiere, că sunt în Sala Mică sau în Sala Mare. Să tot fie de vreo 5-6 ori. Primesc invariabil cele două raspunsuri, fie nu s-au pus în vânzare, fie deja s-au dat, la interval de o zi. E o situație fără precedent în ultimii doi ani. Spuneți-mi și mie, am epuizat deja toate metodele (oneste), ce ar trebui să fac??? Poate ar trebui să cunosc pe cineva care cumpără așa, câte 20-30, să îmi facă rost și mie?! Am auzit că s-ar da prin școli.
-Nu, doamnă, prin școli chiar nu am dat în luna ianuarie (mda, nu înțelege ce înseamnă ,,prin școli”, deși sunt persoane care se laudă că așa s-au pricopsit, fericiții de ei/ele!)
-Atunci, dacă nici prin școli nu ați dat, deci dacă nu este vorba de vreun grup de elevi, organizat, cine sunt aceștia care cumpără câte 20-30???? Nu ar trebui să permiteți așa ceva, nu știu, să găsiți o modalitate de a reglementa vânzarea biletelor.
-Doamnă, noi nu avem nicio vină (repetă obsedant), nici măcar nu solicită reducerea de care ar beneficia un grup organizat. Vine o persoană și cumpără pentru 20, ca și când ar veni 20 de persoane diferite. Nu avem ce să le facem. Am discutat și noi problema asta, dar efectiv nu avem ce să facem.
-Mda. Și atunci spuneți-mi și mie, ce șansă mai am în situația aceasta să mai ajung la teatru cândva??? Fizic, la agentie, nu se poate, prin telefon nici atât. Să înțeleg că aici experiența mea cu teatrul din Brăila s-a cam încheiat?
-Reveniți săptămâna viitoare cu un telefon pentru spectacolele din 23-25.
-Nu, mulțumesc, pe acelea le-am văzut pe toate, ba chiar de două ori. Pe vremea când biletele nu erau așa căutate. Și apoi, ce garanție am că nu îmi veți răspunde și atunci la fel?
– Eu nu pot să știu de acum ce vă voi răspunde atunci (Mda, inocenta de ea!).
– Bine, doamnă. O zi bună, că de spectatori văd că nu duceți lipsă!
-Mulțumesc, la fel!”
Acum, ar cam fi două variante. Dacă accept varianta oficială a duduii și mizez pe inocența sa, înseamnă că de la 1 ianuarie 2018 (taman data de la care s-a schimbat casiera), bișnița e în floare și poate ar trebui să caut bilete la Teatrul ,,Maria Filotti” nu pe My Stage, ca în orașele civilizate, ci pe Olx. Sau să mă afiliez la vreunul dintre aceste grupuri de 20-30 de indivizi, constituite pe criterii numai de ei știute. Dacă o accept, dar parcă nu prea aș putea. Dacă nu o accept, vă las pe dumneavoastră să formulați concluzia.

Reclame

8 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Poteci de dor spune:

  Of, Irina! E incredibil. Variantă de cumpărat online nu există la ei pe site?
  Că azi, apropo, la ora 11:30 amândouă vorbeam la agenţie că şi eu tot la ora aia am sunat la a mea 😀
  Eu am luat biletul online pentru că la agenţie nu prea am când să ajung şi bătaia pe bilete e mare. Nu ştiu dacă şi aici se cumpără pentru un bloc întreg o dată dar ce se întâmplă la tine e de neconceput. Şi dacă agenţia se deschide la 11, de ce numai la 11:30 au răspuns? Că tu aveai prioritate în faţa unuia care a intrat în agenţie la 11:20, de exemplu. Practic, dacă există posibilitatea să se facă rezervări la telefon, e ca şi cum ai sta la coadă în agenţie. Tu suni la 11:05, eşti înaintea ăluia de intră la 11:07.
  Hai, că m-am enervat acum. Chiar nu se poate aşa ceva. Şi bun. Au fost 80 de locuri. Unul a luat 30. Restul? Adică au venit 3 persoane care au luat toate biletele? Aiurea. Ştii ce cred că e? Se rezervă locurile pentru „şmecherii” oraşului. Primar cu familie, consilier cu familie, şefii de instituţii cu purcel şi căţel. Ce să vezi? Ăia nu vin. Şi locurile rămase se vând cu 10 minute înainte de începerea piesei. E bătaie de joc, pe cuvânt.

  1. Irina spune:

   Nu exista variantă de rezervare sau achiziționare online. Eu am trimis un mesaj privat și paginii teatrului, dar nu m-am băgat nimeni în seamă. Ieri mi-au răspuns la 11.30, azi am sunat eu așa pentru că am avut un examen, dar oricum e incredibil că s-au dat așa repede. Îmi pare rău că nu am putut ajunge la Agenție, înainte sa se deschidă, sa fiu prima acolo. Sunt convinsa că nu ar fi fost nimeni. Niciodată nu văd pe nimeni acolo. Dar experimentez și asta, nu scapă ei de mine așa ușor. Și ai dreptate, așa cred și eu ca se procedează. Au și favoriții lor, în toate instituțiile, iar aceștia cumpără și pentru x și y, vorbesc dinainte sa se pună în vânzare. Lanțul slăbiciunilor. Daca eu nu vreau să mă duc și eu cu o cutie de bomboane, cum am fost sfătuită! 😆

   1. Poteci de dor spune:

    Poate reuşeşti o dată să mergi, să fii prima şi pe urmă să suni de afară pentru rezervare şi să îţi spună că nu mai au bilet. Merită înregistrată treaba.

 2. Dragă Doña Quijote, în locul tău eu nu m-aş încăpăţîna în a urma afirmaţia lui Vodă Lăpuşneanu „dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreu!”, fiindcă, crede-mă, nu vrei să te afli într-o sală goală împreună cu cîţiva mafioţi locali libidinoşi care „sponsorizează” instituţia teatrului – dacă mai poate fi numită aşa – şi care din ăst motiv cred că li se cuvine exclusivitatea. Lemne şi pietre după ei – tu citeşte o carte, ascultă o piesă radiofonică ori melodiile preferate, vizionează un film, ieşi la o plimbare (cît de scurtă), fă tot ce se poate face fără a schelălăi la uşile „boierilor”.

  1. Irina spune:

   Eu tot sper că e o „problemă” temporara. A început la 1 ianuarie. Până acum am reușit să iau bilet de câte ori am dorit, fără nicio intervenție, de la agenție. Iar „mafioții” aceștia nu sunt chiar cine ai crede. Sunt pur și simplu persoane care cunosc pe cineva la teatru, vecinul vecinului, unchiul mătușii și tot așa. Iar acea persoană ia în masă bilete și le împarte „prietenilor”, să nu se mai deplaseze. Stiu pentru că mi s-a propus și mie să apelez la cineva, să nu mă mai deplasez până acolo. Ți le aduce „la scară” 🙂 . Dar eu nu și nu 😆 . Teatrul rămăsese singura mea plăcere oarecum nevirtuală 😦 .

   1. A thorn in your side spune:

    Ai zis că s-a schimbat casiera. Oare de ce? Pute a aranjament, „inside job”. Nici nu mai contează cine-s beneficiarii – atîta vreme cît apelează la măgării de gen eu unul nu m-aş vrea la cinci sute de metri în preajma lor.

    1. Irina spune:

     Cred că cealaltă s-a pensionat. Avea o vârstă. Ai dreptate și tu 😉 .

     1. A thorn in your side spune:

      Sau poate că „a fost pensionată”. Ca să meargă treaba „ca unsă”.
      Se vede că-mi place teoria conspiraţiei. Dar orice teorie e teorie doar pînă ce e demonstrată. 😉

Cuvântează, dacă ți-este voia!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s