Ca fetele

         Nu știu altele cum sunt, dar eu niciodată n-am înțeles cum vine treaba asta, să ieși cu fetele. Sau ca fetele, mă rog. Dacă stau să mă gândesc bine, n-am mai ieșit ca fetele de când aduceam vacile de la păscut. De pe islazul de la marginea satului. Ne dădeam noi întâlnire la oră fixă, pe la asfințit, ne găteam, luam un bici sau o nuia și porneam. Cu vreo oră înainte, să avem timp și de jucat, și de glumit,  și de …ochit. Da, de ochit. Bărbații în devenire care se îndeletniceau cu diferite treburi  sau discuții bărbătești, cum ar fi pescuitul broaștelor din șanț, la câțiva metri distanță, pitiți printre scaieți, în timp ce noi ne jucam, cocoțate pe gardul padocului și râzând prostește, ”Flori, filme, fete sau băieți”.

         Dar să revenim la…fetele noastre. Cu fetele la un suc, la o cafea sau la o prăjitură, cu fetele la film, la munte sau la mare, cu fetele la mănăstire, dăm o tură. Unde-or fi oare în aceste situații dragii de ei, prețioșii bărbăței? La pescuit obleți?  La perpelit mititei? Cred că sunt plecați la război sau joacă tenis  în parc, doi câte doi. Să știți voi că s-ar putea să aibă dreptate aia care a spus că femeile sunt de pe Venus, bărbații de pe Marte. Speciile astea două de primate nu prea au interese comune, nici ce discuta, frate. Distanța între planete e mare, semnalul slab, zero barat comunicare. Se întâlnesc doar la masă, în pat și în mașină sau în scopuri administrative, la fiecare chenzină.

        Lăsând gluma la o parte, nu am gustat niciodată o ieșire islamic-matriarhală. M-aș plictisi teribil și-aș număra minutele pe ceas. Cred că m-ar durea obrajii de la zâmbetul forțat și aș rămâne cu semne roșii pe lângă nas. Nu mai spun că s-ar putea să se lase cu dureri frontale de la prea multă …socializare. Cine cu cine s-a mai încuscrit, cine a mai murit, cum era îmbrăcată soacra mare, cine și cum a mai  mințit soțiorul din dotare, care e cel mai bun ginecolog, dragă, în problema asta a ta îți recomand o vizită la un psiholog, ce prețuri sunt la nu știu ce magazin de haine on-line, cine și-a mai construit ultima vilă pe maidan.  Știi, fată, lu` X-uleasca i-a luat al ei  Opel Astra Sedan! Aaa, au apărut niște creme anticelulitice revoluționare! Au și filtru pentru radiațiile solare. Cum, n-ai fost vara asta la mare?!

       Cum n-am putut să mă integrez într-un astfel de grup omogen sexual, m-am mulțumit să fiu doar o inadaptată social. Cu ocupații casnice – scris, citit, studiat, croșetat. Și cu speranța nemuritoare că într-o zi voi găsi un iubitor de teatru, bărbat. Până atunci, cererea de bilete fiind foarte mare, iar eu singurică și fără apărare, trebuie să îmi rezerv din timp un loc în sală, sper doar să nu nimeresc și acolo într-o atmosferă…matriarhală.

Reclame

10 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Ana spune:

  Adevarul este , desi o sa sune ciudat , la o tuica sau bere cu masculi este cel mai fain…Eu asa am invatat cum sa pornesc Oltcitul, pe vremea cand sofam asa ceva si tot asa am aflat si de masinile cu cutie automata….Asa am aflat o groaza de lucruri interesante si niste bancuri grozave….

  1. Irina spune:

   Exact, Ana, întrunirile mixte sunt mult mai plăcute. Cu sau fără țuică/bere. Bărbații au subiecte de discuție mult mai interesante și variate, pentru mine, cel puțin. Și nici nu sunt răutăcioși cu femeile prezente. Femeile nu fac decât să se înțepe una pe alta, cu zâmbetul pe buze.

 2. Ana spune:

  Editare: sa pornesc Oltcitul cand murea bateria , sa precizez…

 3. Drugwash spune:

  Mie îmi plac rochiţele alea sexy din poză. În subiect nu mă bag că mă muşcă şarpele. 😀

  1. Irina spune:

   Mai puțin cea verde, probabil 😆 Nu ți se pare că sunt toate cam la fel? Diferă culoarea și poziția, cam atât.

   1. Drugwash spune:

    Da, cam toate-s desenate, că prea-s perfecte. 🙂
    De fapt, rochiţele îmi plac pînă pică pe podea, după aia nu mai am treabă cu ele. 😛 Aşa că poa’ să fie şi verde pentru cîteva minute. XD

 4. Poteci de dor spune:

  Dacă e vorba de fetele „glossy”, da. Dacă eşti ca mine, adică fără mare interes asupra ultimului gen de botox inventat, poate fi o corvoadă întâlnirea cu ele. Dar ele între ele se înţeleg de minune.
  Am o prietenă, căsătorită de vreo 20 de ani, cu doi copii. Are prieteni vreo 10 cupluri. O dată sau de două ori pe lună au seara lor, a fetelor. Soţii sunt la biliard sau unde vor, ele se adună de obicei la una acasă sau în oraş dacă e ceva eveniment şi apoi iar la una dintre ele acasă. Cântă la chitară, dansează, spun bancuri, fac farse soţilor. Nu e nimic fals, ipocrit sau mediocru. Sunt absolut bestiale. Am prins un revelion cu ei şi pot spune că sunt de la avocaţi, la chirurgi şi profesoare de limba română. Şi tot aşa spun şi ele: în seara asta ieşim cu fetele. Dar da, prietenia înseamnă mult mai mult aşa că pe ele chiar le leagă chestii multe în comun.
  Nu e doar o ieşire cu cineva cunoscut ieri. Dar spuneam că se poate şi aşa, o „fetească” mai altfel.
  Seară bună să ai, Irina!

  1. Irina spune:

   Aversiunea mea pentru acest gen de întâlniri cred că este cauzată și de faptul că de vreo douăzeci de ani lucrez numai printre femei. Mi-au devenit antipatice. În general, găsesc mai multe subiecte de discuție cu bărbații. Poate și pentru că nu am copii, nu prea gătesc, nu sunt preocupată de diete sau de tehnici de înfrumusețare. Foarte rar o să auzi o femeie discutând despre ultimul film artistic sau documentar urmărit, de exemplu. Sau despre nu știu ce descoperire științifică. Cât despre exemplul tău, îndrăznesc să spun că eu nu am cunoscut astfel de exemplare feminine. Și printre ele m-aș fi simțit stingheră, prin simplul fapt că aș fi fost singura singură, probabil. Singurătatea a devenit un mare complex pentru mine. 😦 Seară plăcută și ție!

 5. Alex spune:

  Ai dreptate. Atunci când stai multă vreme într-un mediu strict feminin, ți se ia de atâta…. „feminism”! 🙂

  1. Irina spune:

   Deci știi și tu cum stau lucrurile 🙂 .

Cuvântează, dacă ți-este voia!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s