Burlacul comun

         Burlacul comun. Mamifer de talie medie spre mare, cu veleități de pasăre migratoare. Trecut binișor de prima tinerețe, mai are-o veșnicie-n față pân’ la bătrânețe.

          Trăiește bine și cu folos, grație unui stil de viață sănătos. Burlacul comun are o voință de invidiat, căci se supune unui ascetism alimentar de speriat. Sarea și grăsimile sunt pentru ignoranți, pâinea e plină de carbohidrați, fructele și legumele din piețe sunt pline de pesticide, insecticide și alte cide, peștele e plin de mercur, porcul are ceva obscur, sucul e plin de coloranți, biscuiții au conservanți, puiul e îngrășat forțat, zahărul e prea rafinat, bomboanele au E-uri peste norme, ceaiul e otrăvit cu fel de fel de arome, pliculețul e de-o toxicitate de ți se face pielea de găină numai de-l privești, darămite să-l mai și folosești, preparatele sunt carne procesată, deci moarte curată. Așadar și prin urmare, burlacul comun se hrănește cu…soare. Mai mestecă, așa, două fire de iarbă, pe răcoare, și două-trei lingurițe de semințe înainte de culcare. Doar el nici n-are nevoie de mâncare, mustește de energie din născare. Doarme, pe noapte, o oră-două, dar e mereu fresh, ca boabele de rouă.

        Burlacul comun visează cu ochii deschiși la o căsuță în vârf de munte, printre râși. Una așa, mititică, de lut, cu ferestrele-n soare, să iasă el dimineața-n izmene pentru gimnastica de-nviorare. Nici nu se putea altfel, doar burlacul comun e pasionat de sport și mișcare.  Toată lumea știe azi că ăsta e secretul pentru-o viață…nemuritoare (”N-ai văzut ce-i sâmbăta-n parc? N-ai loc să mai arunci un ac!)” Escaladează munți, patinaj, role, bicicletă, înot, hai, fie, și ceva plimbare. Fotbal, tenis cu piciorul, sală și tot ar mai fi loc de ceva…mișcare. E dependent de-adrenalină, fuge, mușcă, sare. Peste masa de seară și peste sarea din mâncare. Dar până se clădește singură căsuța minunată, poate găsește și el pe vreun chat o fată. Una bună la suflet, pasională, dar îngăduitoare. Doar îi va pune la grele-ncercări capacitatea de iertare. Una care să jumulească găini, să facă ciorbă de rădăcini și să lucreze grădina cu spor, în timp ce el îi dă indicații din șezlong, picior peste picior.

        Burlacul comun e fan Arsenie Boca. I-a vorbit lui despre preasfântul odată, mai demult, una, Coca. L-a cucerit de la prima evocare și de atunci tot visează la pelerinajul cel mare. Vrea să pună un acatist pentru tinerețe fără bătrânețe și potență nemuritoare. Era fată bună Coca, un înger, fiară în pat, atotiertătoare … Ei, asta e, n-a fost să fie, nu era perfectă nici ea, astea perfecte sunt rare, una-ntr-o mie. Alta la rând, ia să vedem, una roșcată, poate dă doamne-doamne să fie mai ”emancipată”.

        Burlacul comun are-n ochi o sclipire aparte când vorbește de băieții lui. Pentru ei face orice, chiar și moarte. Ce-i aia, voiaj în doi?! Să ia măcar unul cu el, nu poate? Păi fără ei se va plictisi peste poate! Mai un șpriț, o sămânță la scară, o bericioaică, un fotbal, viață, frate! Vreo doi s-au păcălit, și-au luat nevastă.  Asta nu-i treabă, șmechere, e  sulă-n coastă!

          Burlacul comun – eroul zilelor noastre, masculul în zale! Un singur cuvânt și-a fugit: ”ÎNSURĂTOARE”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Reclame

12 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Drugwash spune:

  Între căsătorie şi călătorie e diferenţă doar de-o literă, dar conceptual… 🙄
  Oricum, căsătoria e atît de… demodată! 😛 XD

  1. Irina spune:

   Ce să spui și tu, burlacul de tine? 😆 Și eu sunt atât de …demodată! 😀

   1. Drugwash spune:

    Păi cum altfel să-mi ascund defectele? 😀 Şi-apoi ce femeie în toate minţile şi-ar lua două pacoste pe cap?! 😛

    1. Irina spune:

     Dar ce bărbat în toate mințile și-ar lua o ”veninoasă” neiertătoare și ”rece” ca mine? 🙂

     1. Drugwash spune:

      Ştiu şi eu… Poate ar trebui amîndoi să căutăm în alte categorii de populaţie: masochişti, sinucigaşi, nebuni… 😛 XD XD XD

      1. Irina spune:

       Mai bine nu 🙂 . Oricum, 80% dintre cei singuri după o anumită vârstă sunt mai mult sau mai puțin nebuni. Ideal e să găsești nebunul compatibil 😉 .

       1. Drugwash spune:

        Din ce în ce mai greu cu compatibilitatea, odată cu vîrsta. Dacă n-ai apucat să te înveţi cu defectele şi tabieturile persoanei în timp, a le accepta brusc e foarte dificil, mai ales cînd ai propriile defecte şi tabieturi care şi ele trebuie acceptate la modul reciproc.
        Mama ei de viaţă – nu se poate o căsătorie prin corespondenţă?! 🙂

 2. 9 spune:

  E mai simplu fără responsabilităţi. 🙂

 3. Alex spune:

  Ha, ha! Ai un umor teribil, dragă Irina. Ai făcut o caracterizare pe cinste pentru acestă „specie” atât de aparte: burlacul comun. Sper că ve lua în vizor și celelalte tipuri de burlac, ca să faci o caracterizare completă! 😀

  1. Irina spune:

   Acum, ca am blogul privat, poate. Acest articol a speriat ultimul burlac cât de cât convenabil, găsit cu mari eforturi și după o lungă perioadă de căutări 😉 .

   1. Alex spune:

    Să nu-ți pară rău. Abia te-ai dumirit cu cine aveai de-a face cu adevărat. Dacă era „tare”, rămânea să-ți arate cât de serios și hotărât este! Așa… a lăsat multă dezamăgire în urmă….

Cuvântează, dacă ți-este voia!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s