Jurnalul de sâmbătă (2)

Sâmbătă din nou. 17 ianuarie 2015.

      Final de săptămână cu bune și cu rele. Durerea cea mai mare a fost și rămâne în continuare calculatorul. După nenumărate încercări de a-l repune pe picioare și după n teste care arată că totul este în regulă, pacientul se încăpățânează să îmi întindă nervii la maxim. Așa că de luni, frumușel, îl voi duce eu la spital, că de bal nu mai poate fi vorba, sub amenințarea expresă că, dacă nu-i vine mintea la…procesor, va fi pensionat  anticipat și înlocuit cu altul mai tânăr, mai isteț și care să execute tot, fără crâcnire, cât ai zice pește 🙂 .

     În altă ordine de idei, se pare că intenția anunțată cu privire la posibila mea recalificare a stârnit printre cunoscuți un val de îngrijorare și întrebări, nejustificate până acum în mintea mea. Ce să cauți tu la Agronomie? (Pe mine. Însămi. Mă.) Ești sigură că o să îți găsești serviciu când termini? (Voi sunteți siguri că mâine veți mai respira?). De ce la Agronomie și nu la altceva? (Așa sunt eu, agrară, că doar sunt de la țară). Nu trebuia să spui la nimeni! ( De ce? Am spus ceva tabu? Ce-i cu atâta secretomanie? Să mă lămurească și pe mine cineva!). Nu ai o facultate? Ce-ți mai trebuie una? E cheltuială mare! (Uite-așa! Eu sunt o persoană curioasă din fire. Vreau să văd și eu cum se face o facultate pe bani, mai ales că am prea mulți și nu mai știu ce să fac cu ei). Încă le mai caut mobilurile. Cui i-ar păsa de binele meu (cu siguranță doar familiei mele) și cum i-ar putea afecta pe cei din jur decizia mea (aflată doar în stadiul de intenție, de dorință)?! Este ceva putred în Danemarca. Morala: să taci și să faci! Doar ce-ți spune inima. 🙂

      Cele rele să se spele, cele bune să se-adune. Crăciunița mea dragă, primită de ziua mea,  are o floare cu trei rânduri de petale, de un alb îmbujorat de-a dreptul cuceritor. Partea rea e că, probabil, va fi singura floare de anul acesta. Pentru anul viitor, dacă rezistă, voi avea grijă să îi găsesc un loc mai potrivit.

Crăciunița        Boleroul cu floarea-soarelui așteaptă să fie deșirat pentru a fi transformat într-un poncho monocrom. Nu de alta, dar n-aș fi vrut să fiu confundată cu vreun gândac de Colorado (de la frățior citire) în desele mele plimbări pe spații verzi, printre scaieți și alte buruieni. Eu când vreau să stric ceva, stric, nimic nu mă poate opri 😆 .

        Citesc Gargantua și Pantagruel. Nu știu cât o să dureze. Cu siguranță, mult. O satiră savuroasă, de o actualitate uimitoare la aproape jumătate de secol de la publicare. O recomand celor care gustă/sesizează ironia subtilă, abil mascată, și cărora limbajul, colorat pe alocuri, nu le-ar produce grețuri sau dureri de cap.

      Astăzi am fost acasă. Am reușit, într-un final. Am prânzit (ca) la mama acasă: pulpă de curcan la cuptor, pregătită special pentru stomacul meu mofturos. Nu vă imaginați că am dovedit eu tot, am avut nevoie de ajutor, nu glumă. Până și Tanu a primit o bucățică de pieliță rumenă, cu toate protestele bunicii.

Curcan la cuptor       Am răsfoit albumele cu fotografii, mi-am încălzit oasele mereu înfrigurate (zici că-s Gerilă, nu alta) lângă plita bunicii, am spionat pițigoii care se înfruptau din semințele pregătite de tata încă de dimineață. Ce mai, mă simt revigorată, măcar până luni!SAM_5102         Mâine trezit târziu (sper), planificări și alte hârtii inutile, poate vreun aluat și poate un film, le-am cam neglijat în ultima vreme.

Sfârșit de săptămână plăcut, așa cum vă e voia!

 

 

 

 

Reclame

14 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Drugwash spune:

  Ei, computatorul tău cred că vrea să vin eu să-i bag minţile-n… RAM! XD XD XD Pui pariu că ar merge perfect numai cînd m-ar vedea lîngă el? 😛 😀

  Crăciuniţa arată minunat! Cum de s-a îndurat să înflorească, zilele trecute părea c-ar fi pe ducă? Cred că avea doar nevoie de un gînd bun ca să-şi revină. 😉

  Păpica arată – stai să-nghit un pic în sec – apetisant! 🙂 Eu încă am un copănel de struţ în congelator şi nu ştiu cînd o să ajung să fac ceva din el, că gătitul la mine e complicat rău iarna. Dar pînă atunci o să mănînc din conservele primite de la „ajutoare”, cu gîndul la el. 🙂

  Şi pe la mine se plimbă păsărelele printre crăcile tăiate în toamnă şi lăsate de izbelişte prin grădină. Au apărut şi mierlele printre piţigoi, cine ştie ce-o mai veni. Dar unde or să mai poposească ele la vară, după ce am ciopîrţit toţi pomii (în afară de vişini)? Eh, om vedea atunci ce-o fi. Pînă la vară, să ai un weekend plăcut acum! 😉

  1. Irina spune:

   Nu știi că așa se întâmplă? În cabinetul doctorului nu ne mai doare nimic. 😆 Se pare că nu e de la RAM, i-a făcut teste și pare să fie ok. Ieri, în timp ce mă jucam, a dat blue screen și a scris ceva de SATA. Din ce am înțeles eu de la meșterul casei, pare să fie ceva de comunicare cu placa de bază sau de stocare. Deci tot bolile lui vechi. I-a scos iar toate componentele, le-a curățat, le-a așezat la loc. Schimbat iar cabluri. I-a instalat niste programe să arate temperatura componentelor. Pare totul ok, nu se încinge, nici măcar în joc. Acum merge târâș, ca în 1900 toamna, aștept câteva secunde până încarcă o pagină, se blochează dacă sunt poze multe, îmi dă Not responding. Eu eram obișnuită să meargă brici, în tinerețea lui. De doi ani nu mai e ce-a fost, deși i-am schimbat și placa de bază, și hardul, și sursa. După ce i-am schimbat placa, a mers bine o perioadă, dar din vara asta iar a început. E încă în garanție. Merge așa, de stat pe blog, ascultat muzică, văzut film, dar enervant pt mine. De jocuri nici nu mai poate fi vorba. Până să mă dezmeticesc, mă trezesc moartă 😆 . Asta dacă nu se blochează încă de la încărcare.

   Crăciunița a înflorit, dar se pare că ceilalți boboci sunt uscați. Nu știu cum de a supraviețuit numai acesta.

   Ai mei le pun semințe pițigoilor de câteva ori pe zi, îi urmăresc fascinați 🙂 . S-au atașat de ei. Când nu sunt semințe, vin la geam si se uită înăuntru. Vin mulți, dar sunt foarte rapizi, ”fură” și pleacă să mănânce în altă parte. Abia l-am surprins pe acesta. Îmi povestea mama că uneori vine o pasăre mai mare, maronie (nu vrabie) și îi alungă.

   Weekend plăcut și ție!

   1. Drugwash spune:

    Să fie graur sau cuc… sau cine-ştie-ce altă pasăre mai vieţuieşte prin cea parte de lume… ca şi oamenii, unii îi alungă pe alţii de parcă n-ar fi loc în lumea largă pentru toţi şi toate…
    Eu n-am seminţe, decît poate cele de ardei iute, pe care încă nu le-am plantat, că nu mi-a fost a umbla în pămînt. O veni şi vremea aceea. Dar la păsări nu le-aş da. 🙂

    Pe-a mea Crăciuniţă n-am mai pozat-o anul ăsta, florile ei s-au ascuns printre şerpişorii unui alt cactus, iar bobocii dinspre partea mai însorită nu s-au deschis (încă, sau poate niciodată).

    SATA e interfaţa de conectare a HDD-ului cu placa de bază şi controller-ul respectiv. Caută cablu(ri) SATA cu clipsuri, dacă mufele de pe placă suportă; aşa se poate evita un eventual contact imperfect datorat vibraţiilor.
    Încearcă să dezactivezi (măcar temporar) antivirusul, dacă ai aşa ceva – e posibil să fie setat pe cea mai cruntă verificare (heuristics, browsing etc.) şi el să-ţi încetinească activitatea. Am văzut asemenea efect de nenumărate ori, de zici că producătorii de asemenea mizerii sînt vorbiţi cu producătorii de hardware (şi software) să le facă vînzare sub pretextul că hardware-ul e mult sub capacităţi şi că software-ul curent e depăşit şi/sau incompatibil. Dacă ai cumva AVG, ăla e criminal!

    Altfel vezi de scanează de „gîndaci”, parcă presimt că colcăie vreo cîţiva pe acolo… 😉

    Săru’ mîna, să ne fie măcar liniştit weekend-ul! 🙂

    1. Irina spune:

     Ai mei au semințe de floarea-soarelui, anul trecut le dădeau miezul de nucă mai uscat/închis la culoare, dar anul acesta nu s-au făcut nuci deloc, nu au nici pentru ei.
     Cablurile sunt cu clipsuri (am întrebat), antivirus am Avast, versiunea free, mai scanez uneori cu Malwarebytes. I-am tot dat scanări, dar nu a găsit nimic. C-ul a fost și formatat după ce au revenit problemele, degeaba. Să îi dau o scanare profundă, uite că nu îmi amintesc de când nu i-am mai dat așa ceva.

     1. Drugwash spune:

      Hm, am nişte grîu, adunat de pe lîngă magazie acum vreo 4-5 ani – o mai fi bun? Dar aici se pare că vine primăvara deja, doar frigul nopţii mai aminteşte întrucîtva că ar fi iarnă. A şi ceaţa care s-a lăsat ieri-azi.

      Mi-e teamă să nu fie vorba de vreun driver sau vreun update (ne)oficial defect. Dacă softurile instalate sînt exact aceleaşi (de pe acelaşi CD/DVD/stick USB/etc.) sau auto-update-ul e activat, e posibil ca asta să fie cauza şablonului de comportament repetitiv. În atare caz, înlocuirea completă a hardware-ului nu ar aduce îmbunătăţiri decît pînă la următoarea instalare sau update de sistem (dacă mai e posibil – în caz că ai XP, adio auto-update).

      Dacă totuşi ai XP, încearcă să descarci şi să instalezi Service Pack 4 neoficial de pe forumul RyanVM; are puţin peste 1GB şi conţine toate update-urile oficiale, cîteva tweak-uri şi posibilitatea de a primi în continuare auto-update-uri oficiale de pe filiera XP POSReady. 😉

      Ah şi instalează Spyware Blaster 5.0, fă-i update şi activează toate protecţiile – te va feri de contactul cu site-uri nedorite. 😉

      1. Irina spune:

       Am Windows 7 SP1. S-ar putea să fie de la drivere. Știu că le-a updatat mereu pe cele care vin pe CD-ul componentelor. Am impresia că update-ul de sistem e blocat. Sau poate doar a îmbătrânit și el și trebuie pensionat 🙂 .Mulțumesc pentru consultanță 🙂 . Duminică plăcută!

       1. Drugwash spune:

        Poate ar fi cazul de un downgrade de drivere.

        La mine acum chiar e cazul să merg la nani. Sper să nu sune telefonul (prea curînd). XD

        Duminică frumoasă şi ţie! 🙂

 2. Alex spune:

  Sărut mâna, dragă Irina! Ce să-i faci cu „culcalatoarele” astea, te lasă baltă când ţi-e lumea mai dragă! Iar când încep cu figuri de-astea…. greu să-i mai dai de cap! Vechiul meu computer tot aşa făcea, de mă exasperase. Când l-am înlocuit, nu-mi venea să cred ce fain mergea cel nou.
  Mă bucur pt. tine că te-ai relaxat în familie, alături de cei dragi. Unde e mai bine decât acasă, alături de cei dragi, unde ne încărcăm cel mai bine „bateriile”?
  Te felicit că te-ai gândit la un „drum de rezervă” pentru viitor. La ce vremuri trăim, este bine să ai oricând un „as în mânecă”. Îţi doresc mult succes. Chiar dacă vor mai fi unii care să te dea înapoi cu „sfaturile” lor.
  Îţi doresc o duminică minunată! 🙂

  1. Irina spune:

   Așa mă gândesc și eu, poate a îmbătrânit și nu mai e nimic de făcut. Ori mă obișnuiesc cu el așa și aștept să-și dea obștescul sfârșit, ori îl înlocuiesc 🙂 .
   Mulțumesc pentru încurajare, Alex. Botanica a fost pasiunea mea din copilărie, dar nu am optat pentru Agronomie de prima dată pentru că m-am temut, ce-i drept, că nu aș putea să-mi găsesc serviciu pe măsura constituției mele firave. Mă resemnasem că voi lucra în învățământ probabil toată viața, deși nu e tocmai ce îmi doresc. Între timp, fratele meu a terminat această facultate și a fost recrutat încă din timpul facultății în cercetare, apoi, după absolvire, angajat ca inginer acolo. Nu e o slujbă căutată, pentru că salariile sunt foarte mici, dar ei au nevoie de tineri acolo. E o muncă plăcută, într-un mediu liniștit, iar la mine nu salariul este prioritatea, ci să îmi placă ceea ce fac. Asta mi-a reînviat speranțe mai vechi. Visul meu dintotdeauna a fost să lucrez într-un laborator. Așa că m-am gândit să îmi mai ofer o șansă, să fiu eu cu inima împăcată. Încercarea moarte n-are. Dar ceilalți nu înțeleg de ce aș investi eu timp și bani în ceva doar pentru a-mi satisface o plăcere. La ei, utilul primează. Li se pare ceva nebunesc, așa, atât timp cât am deja un serviciu destul de sigur și potrivit pentru o femeie 🙂 . Familia mă susține și asta e tot ce contează. Și voi, prietenii mei de aici, din online, la fel, mi-ați dat numai semnale pozitive.
   Duminică frumoasă și ție!

 3. Gigi spune:

  Foarte faină este Crăciunița, nici nu am știut că nu sunt doar roșii. Pițigoiul este preocupat, nu i-a spus nimeni că se desfășoară o ședință foto, așa-i? 🙂

  1. Irina spune:

   Nici eu nu am avut albă până acum. Abia am reușit să-l surprind. 🙂 Am făcut mai multe fotografii, dar asta a fost singura mai clară. Se mișcă foarte mult, iar aparatul meu nu este unul prea performant.
   Duminică plăcută, Gigi!

 4. Ana spune:

  Cea mai buna treaba : sa taci si sa faci…Asa as mai face si eu de numa’…problema mea este scuzarea chiulului din sanul fameliei…adicatealea , m-as porni la nenumarate treburi , ca asa ma preseaza gandurile pe scoarta cerebrala , de simt ca ies in exterior si arata precum cucuiele….da’ nu stiu sa justific lipsa…ce spun? N-am scuze! Asa ca , spun , suport tirada scrisa de tine si tac si insist…pana la urma tre’ sa iasa cumva , ceva….

  1. Irina spune:

   Ai dreptate, Ana 🙂 . De mine nu depinde nimeni, nici nu ar avea cine să îmi observe lipsa 😆 . Cu familie e mai greu. Din unele puncte de vedere, cum ar fi darea de seamă. Cu răbdarea treci, însă, marea 🙂 .

   1. Ana spune:

    Eiiii..eu sunt cam deficitara la rabdare,dar invat…

Cuvântează, dacă ți-este voia!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s