La început de an

      După cinci zile de la codul roșu, orașul arată postapocaliptic. Alb-murdar. Trotuarele nu sunt curățate nici în proporție de 10 % (păi la ce ne mai trebuie nouă trotuare, mai merge cineva pe jos în ziua de azi?!), străzile secundare la fel. Valuri de zăpadă cenușie, bătătorită de tălpi și frământată de roțile mașinilor care nu prea își mai găsesc loc de parcare. Bătrâni aduși de spate, târându-și galoșii obosiți pe carosabil, printre mașini, cu o sacoșă sărăcăcioasă în mâinile tremurânde. Câini, mulți câini. În vârful nămeților de zăpadă, care se iau la întrecere cu grămezile de gunoi. Fețe dubioase pe la colțuri, cu mâinile bine înfipte în buzunare. Bâlbâieli murdare, fluierături. Magazine cu rafturile goale. Curse anulate, drumuri județene pe care se circulă pe o singură bandă. Neoficial.

     Oficial, totul e bine. Petrecem, bem, mâncăm, jucăm. Suntem fericiți. Foarte fericiți, cum numai în urări se poate. Sănătoși, prosperi, bogați, încrezători, cu visuri și speranțe împlinite, nu ne mai trebuie nimic, avem de toate. Așteptăm vreun sfânt Haralambie, cu gândul la următoarea zi liberă legală. Pică într-o sâmbătă, păcat!

       La Constanța, saci cu sticle. De plastic. Cu etichete. Mormane. Pentru agheasmă. Oare ar potoli  setea celor care nu au apă din Ajun de Revelion?

       Zarurile au fost aruncate! E liniște, din nou. Ușurare. Eliberare. De griji, de nervi, de proiecte cincinale. De ”idei”.

       Morala: Fă ce-ți spune inima, întotdeauna, oricât de bine intenționați ar fi cei care te sfătuiesc …de bine!

Reclame

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. Alex spune:

    La mulţi ani, dragă Irina! Şi un an nou cât mai bun. Sănătate şi bucurii! 🙂
    Chiar dacă suntem optimişti şi încrezători la fiecare început de an, oamenii ne relevă aceleaşi realităţi pe care le ştim de-o viaţă… Dar tot sperăm… şi sperăm… Dar oamenii, cu năravurile lor, se schimbă tare greu…

    1. Irina spune:

      La mulți ani, Alexandru!

Cuvântează, dacă ți-este voia!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s