Înverșunare

Ai visat la asta de când ai uitat să mai deschizi cartea de povești. La început ai sperat, te-ai rătăcit pe cărările propriului basm, printre unicorni blajini și veverițe vorbitoare. Ți s-a spus că cineva, acolo sus, te iubește, iar visul, de nu cumva rupi vraja, va deveni realitate. Și ai visat, zile, anotimpuri, ani, cuminte, luminos, în miez de zi sau la ceas tainic, în noapte. Până când  visul te-a speriat. Te-ai trezit cu inima galopând, nechezându-ți că nu e adevărat. Nu, nu este și nici nu poate fi. Nu pentru tine. Nici azi, nici mâine. Niciodată.

Bătrânii ți-au spus să aștepți, să te prefaci că ai uitat, norocul te găsește când tu îl cauți mai puțin. Și ai așteptat. Mult. Zile, anotimpuri, ani. Ai stat, cuminte și tăcut, pe același peron prăfuit, privind trecătorii grăbiți, târându-și în lesă trecutul. Le-ai cântărit zâmbetele curate sau schimonosite, le-ai ascultat șoaptele de taină sau chiotele de bucurie, ai încercat să le urmezi pasul egal. Te-ai rătăcit de fiecare dată, urmele lor se pierdeau fie în tină, fie pe drum de ape, așa că te-ai întors și ai așteptat. La fel de fiecare dată.

Te-ai revoltat apoi. Răbdarea nu e pentru tine. Ți-ai luat zilele, anotimpurile, anii în mâini. Ai dat cu ele de pământ și le-ai aruncat spre înalturi. Ai avut tot ce ți-ai dorit, ți-ai dovedit că poți, orice, orice, numai să vrei. Dar asta nu. Și ți-ai dorit. Cum nu ți-ai mai dorit ceva vreodată. Ai luat-o de la capăt, ți-ai scormonit greșelile știute și neștiute, ai urmărit cu degetul de-atâtea ori rândurile pline de tăieturi. De câteva ori ai crezut chiar că ai păcălit labirintul, dar te-ai întors în același punct mort, mirosind a neputință și putregai.

Ai obosit. Nu știi ce să mai faci. Ai încercat tot ce se putea. Totul. Dar știi ce îți dorești. Și nu te vei lăsa.  Vei trage aer în piept și o vei lua de la capăt. Chiar dacă asta îți va ocupa tot timpul, până la ultima suflare. Chiar dacă te vor lovi cu zâmbetele lor mustind de milă, chiar dacă îți vor arunca în față lozinci de consolare. Ba da, se poate să le ai pe toate și le vei avea. Chiar dacă…

Înversunare

Reclame

10 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Drugwash spune:

  Adevărată înverşunare!
  Dacă gîndul meu poate ajuta cu ceva, atunci îmi doresc ca personajul/persoana să-şi vadă visul îndeplinit cît mai curînd, întru liniştea sufletului atît de zbuciumat.

  1. Irina spune:

   E destul de complicat, aproape imposibil, luând în calcul profilul personajului. O singură voință nu e suficientă, nici chiar două îndreptate în aceeași direcție, sunt necesare și alte mobiluri mai mult sau mai puțin conștiente 😉 .

   1. Drugwash spune:

    Să lăsăm stelelor partea lor de lucrare – recte alinierea potrivită 🙂 – şi să conştientizăm mobilurile în mintea celor responsabili. Atîta vreme cît există posibilitatea se poate (con)lucra şi înspre ridicarea probabilităţii. 😉
    When there’s a will, there’s a way, zice-se. 😎 Eu ţin pumnii. 🙂

 2. Gigi spune:

  Viața fiecăruia, cu înverșunarea conștientă sau dus de val, este întotdeauna o poveste unică.
  Foarte fain ai scris rândurile de mai sus!

  1. Irina spune:

   Mulțumesc, Gigi 🙂 . Mergem înainte, purtați de vis sau de val.

 3. Poteci de dor spune:

  Să fie întru îndeplinirea visului! Nu se poate altfel la cât de frumos ai scris!

  1. Irina spune:

   Să fie, Potecuțo! De-ar avea cuvintele astea valențe magice… 🙂

   1. Bursucel spune:

    Uneori au, irina… 🙂
    Se spune că niciodată nu știi de unde sare iepurele! 😉

Cuvântează, dacă ți-este voia!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s