Festivalul Florilor, la Brăila

       Plănuisem această plimbare de la începutul săptămânii, îmi imaginam fotografiile pe care le voi face și mă gândeam, indecisă, la culoarea tufănelelor pe care le voi alege să-mi parfumeze camera. Să fie cărămiziu, galben sau violet? Ziua a început însă prost încă de dimineață, așa cum îi e obiceiul în weekend, de la o vreme. Am reușit să mă strecor acasă, printre două ploi, după provizii. Ba chiar am avut timp să mă cuibăresc pisicește lângă soba bunicii. După prânz, cerul s-a întunecat și mai tare, parcă să-mi facă mie în ciudă. Deja mă resemnasem și încercam să schimb programul, dar vremea era încă pusă pe șotii. După o ploaie torențială, ca în toiul verii, norii au dispărut fără urmă. Soareeee! Buuun! Să ies repede, până nu se răzgândește. Nu s-a răzgândit, ba chiar a ținut cu mine. Numai că planurile de acasă nu prea s-au potrivit cu cele din târg. Fotografii am făcut și nu prea, cât despre tufănele, când am văzut prețurile (mult peste bănuielile mele), mi-am dat seama că o să înflorească și tufănelele mele de acasă, de toate culorile, unde mai pui că la întoarcere trebuia să intru și pe la supermarket, așa că nu aveam unde să las ditamai găleata cu flori, că doar nu era să o las în grija gardianului de la intrare. Ceasul floral mi-a plăcut, cu razele lui autumnale, deși ploaia îl ciufulise binișor. Am admirat apoi expoziția de lucrări plastice și fotografii, toate cu tematică florală. Mi-a trecut prin minte că tare frumos ar fi să merg să mă înscriu și eu la un curs de artă fotografică. Da, frumos ar fi, dar și mai frumos ar fi să mă echipez înainte cu o cameră demnă de un pasionat de fotografie. Nu știu cum se face că tot la prețuri am ajuns, așa că am trecut repede peste expoziția de fotografie, și așa nu-mi ajunge timpul liber, n-aș mai avea timp și pentru Școala Populară de Arte. Am adunat câteva castane pe care parcul le oferea cu atâta generozitate, m-am răsfățat puțin printre frunze, am complimentat copacii în haină de gală și am pornit-o binișor spre casă, deja cu gândul la următoarea ediție, de primăvară.

Reclame

6 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. ciprian94 spune:

  … tu nu ai preţ, eşti nepreţuită, dar să spunem că este doar părere personală… 🙂

  1. Irina spune:

   Prietenia este de neprețuit 🙂 .

 2. Gigi spune:

  Deși cam agitată ziua ta, toamna surprinsă de tine în fotografii este luminoasă și …foarte colorată! 🙂

  1. Irina spune:

   Așa a fost, ce-i drept. Ziua s-a luminat spre seară 🙂 . De aceea și iubesc toamna, este anotimpul culorilor calde, niciodată, parcă, natura nu e mai frumoasă ca în acest anotimp.

 3. Ana spune:

  Daca as avea unde sa tin sau sa plantez aceste crizanteme de toamna , as cumpara din fiecare culoare cate un ghiveci. 😀

  1. Irina spune:

   Și mie îmi plac foarte mult, încă regret că nu m-am îndurat să îmi cumpăr măcar un ghiveci, așa fac, mă zgârcesc la ce nu trebuie 😦 . Tocmai de-asta spuneam că m-aș fi hotărât greu asupra culorii. Totuși, cele roșiatice-cărămizii îmi plac cel mai mult.

Cuvântează, dacă ți-este voia!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s