Orașul cu salcâmi

          Nu știu cum se face, dar astăzi chiar eram pornită să fac curățenie. Adică aveam, așa, o dorință, care abia aștepta să-mi beau eu în voie ceaiul fierbinte cu lămâie ca să înceapă să-mi bâzâie pe la urechi îndemnuri de pus pe treabă. Dorința, pesemne, s-a aliat cu vecina, de vreme ce, încă de la prima oră, cum îi șade bine unei gospodine care se respectă, m-a și întrebat dacă nu m-am apucat de curățenie. Că doar e luni și știe că am vacanță. Nu care cumva să mă îngraș prea tare de la atâta leneveală. Așa că zis și făcut! Mă înarmez eu cu soluția de spălat geamuri și cu două-trei cârpe scoase de unde nici eu nu mai știu, mă îmbrobodesc bine să nu mi se-ntoarcă blestemata de răceală și îmi fixez ca obiectiv inițial balconul. Mă cocoț pe un scaun și încep cu drag și spor. Când să deschid geamul, constat că boarea care mi-ar arunca pletele în vânt de n-aș fi îmbrobodită mai ceva ca la Pol nu e chiar așa de înghețată, ba e chiar plăcută, aducând și mireasma mugurilor plopului de peste stradă.  Soarele mă mângâie viclean, oglindindu-se țanțoș în turla aurită a bisericii din colț. Cât despre teii de sub balcon, îmi fac cu ochiul fără rușine, răsfirându-și în lumina dimineții frunzulițele de un verde crud de-a dreptul irezistibil. După jumătate de oră în care încerc din răsputeri să rezist tuturor ispitelor, privesc geamurile  și constat că ceea ce lasă să se vadă este cum nu se poate mai ademenitor, așa că declar obiectivul atins, arunc cârpele cât colo, prind din zbor aparatul de fotografiat și mă echipez pentru o plimbare de plăcere prin orașul cu salcâmi. Cu speranța că, fiind luni și o oră cam nepotrivită să pierzi timpul, așa, fără treabă, prin oraș, nu îmi vor încânta auzul prea multe glasuri cristaline, poate doar glasuri de albine. Așa că am pornit-o, binișor, toată numai zâmbet, printre câini, bunici, cărucioare și mici minuni urlătoare (doar nu era să scap, cumva, de un așa concert de gală, cu toată plimbarea mea matinală).  Și după ce am rătăcit eu fără nicio treabă demnă de o adevărată doamnă vreo oră și mai bine, m-am întors mai bogată-n culoare, cu dureri de picioare, însă bucuroasă nevoie mare. Cum era să pierd eu așa ocazie, când se anunță încă o săptămână mohorâtă și plângăcioasă, numai bună de stat în casă?  Negreșit, am suflet de greier, nu de furnică, deși sunt slabă și mică 🙂 .

Reclame

5 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Drugwash spune:

  Irinucă, fată, îmi dădură lacrimile! În Brăila locuieşti?! Doamne, n-ai idee ce dor mi-e de oraşul ăla! Am stat acolo doar un an dar m-am simţit ca acasă, în toată puterea cuvîntului, cu toate greutăţile îndurate.

  Nu ştiu acum dac-aş mai recunoaşte locurile, a trecut aproape un sfert de secol… Dar tare aş vrea să mă mai plimb pe acolo pe străzi măcar o dată, în viaţa asta… Pînă atunci îţi mulţumesc din suflet pentru fotografiile de mai sus, mare bucurie mi-au adus!

  1. Irina spune:

   Ce mică mai e și lumea asta mare! 🙂 Mă bucur că fotografiile mele ți-au trezit amintiri plăcute. Poate că vei mai reveni pe aceste meleaguri, cine știe? Viața ne poartă pe căi nebănuite de noi, uneori 🙂 .

   1. Drugwash spune:

    Cine poate şti… Dar cum posibilităţile îmi sînt extrem de limitate, mi-e teamă că voi rămîne cu dorinţa neîmplinită şi cu amar în suflet.

 2. Alex spune:

  Ce de fotografii frumoase! Aveti un oras tare frumos, ingrijit si plin de flori! Mi-a placut tare mult „plimbarea” aici, la tine.
  Numai bine, draga Irina! 🙂

  1. Irina spune:

   Într-adevăr, e un oraș relativ mic, dar îngrijit . În ciuda răutăcioșilor care caută numai nod în papură administrației locale 🙂 . Mă bucur că a fost o ,,plimbare” plăcută! Toate cele bune, Alex!

Cuvântează, dacă ți-este voia!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s