Brioșe-negrese

SAM_0589

Ingrediente:

Pentru aluat:

-5 ouă;
-2 căni de făină;
-2 căni de zahăr;
-250 de grame de margarină/unt;
-jumătate de cană de lapte;
-50 de grame de cacao (eu am folosit un plic Dr. Oetker);
-o esență de rom;
-1 plic praf de copt.

Pentru glazura de cacao:
-un plic de zahăr pudră;
-50 g de unt/margarină:
-2 linguri de cacao;
-2 linguri de apă.

Se așază într-un vas, la foc mic, margarina/untul, laptele, zahărul și cacao până se topesc și se omogenizează. Se lasă compoziția la răcit. Albușurile se bat spumă cu 3 linguri de zahăr pudră. După ce s-a răcit compoziția, se adaugă, pe rând, gălbenușurile, făina, praful de copt și esența de rom și se omogenizează. La sfârșit, se adaugă și albușurile bătute spumă, amestecând ușor, de jos în sus. Se toarnă aluatul într-o tavă sau în forme de brioșe și se introduce în cuptorul preîncălzit, lăsându-se la copt circa 25 de minute.

Pentru glazura de cacao se amestecă ingredientele într-un vas, la foc mic, până se omogenizează și se îngroașă ușor compoziția. Se toarnă apoi peste brioșele scoase din cuptor. Pentru decor , eu am folosit  miez de nucă prăjit și tocat mărunt. Data viitoare o sa încerc o glazură albă, pentru contrast.

Anunțuri

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

    1. Irina spune:

      Într-adevăr! Îi mulțumesc colegei mele de serviciu pentru rețeta 🙂

Cuvântează, dacă ți-este voia!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s